Arcus Fysiotherapie Hoeven, Bergen op Zoom, Oudenbosch, St. WillebrordSportfysiotherapie

Onze therapeuten zijn experts op het gebied van topsportbegeleiding, sportfysiotherapie en medische trainingstherapie. Om terugkeer van klachten te voorkomen is het behouden van een goede belastbaarheid noodzakelijk. Weinig klachten hebben na een fysiotherapeutische behandeling is één; weinig klachten blijven houden is vaak lastig binnen onze leefgewoonten.
Wij bieden de mogelijkheid om op fysiotherapeutische basis hieraan te werken. Ook hebben wij een programma waarbij u op eigen kosten onder begeleiding van een fysiotherapeut kunt werken aan uw conditie en kracht. De begeleiding hierbij is persoonlijk en zeer effectief.

Wanneer is sportfysiotherapie / medische trainingstherapie noodzakelijk?

Soms is pijnvrij kunnen functioneren niet genoeg. Bij mensen die veel van hun lichaam vergen, zoals sporters of mensen met zwaar lichamelijke beroepen is meer nodig. Dan zal de belastbaarheid na een aandoening sterk moeten worden vergroot om terugkeer van de klachten te voorkomen. Dit is het werkterrein van een sportfysiotherapeut. Het belangrijkste onderdeel waar een sportfysiotherapeut gebruik van maakt is de medische trainingstherapie in onze fitnessruimte.

Wat is medische trainingstherapie?

Medische trainingstherapie is een vorm van fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut, waarbij het trainingsschema zodanig is opgesteld dat u, ondanks uw beperkingen, werkt aan een verbetering van uw belastbaarheid (uithoudingsvermogen, kracht, snelheid en coördinatie), juist om de beperkingen op te heffen.
Ook kunt u medisch trainingstherapie zien als aanvulling op uw revalidatie tijdens een blessure, één en ander in overleg met uw behandelaar (fysiotherapeut).

Doel van medische trainingstherapie

Het doel van medisch trainingstherapie is door middel van training de belastbaarheid te vergroten, zowel totaal (algehele conditie) als lokaal (klachtengebied).
Hierdoor ontstaat een beter evenwicht tussen belasting (wat u met uw lichaam doet) en belastbaarheid (dat wat uw lichaam kan hebben).

Wat kost sportfysiotherapie / medische trainingstherapie?

Het individueel volgen van een medisch trainingstherapie traject door een fysiotherapeut valt onder de reguliere behandelingen fysiotherapie. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar en soort polis worden deze dan ook gewoon onder de noemer fysiotherapie vergoed door uw zorgverzekeraar.
Medische fitness, oftewel fysiofitness, is een vorm van fitness waarbij begeleiding ook door een fysiotherapeut plaatsvindt, maar waarbij er geen directe medische indicatie meer aanwezig is. Wij bieden medische fitness of fysiofitness aan als supplement op een abonnement van Sportpunt Hoeven. Medische fitness / fysiofitness is vooral bedoeld voor mensen die na een blessure of aandoening onder specialistische begeleiding toe willen werken naar een niveau waarbij de kans op terugkeer van de klachten (recidivering) nihil is.

Topsportbegeleiding

Onze vestiging in Hoeven is aangesloten bij het NOC*NSF, zodat we topsporters kunnen begeleiden bij hun training en hun blessures mogen behandelen. Door het keurmerk van deze sportorganisatie kunt u met de collectieve zorgverzekering voor sporters bij ons terecht.

Sportfysiotherapie

Onze sport-experts

Echografie Hoeven

Crissie de Jeu

Expert BPPD Hoeven, Oudenbosch, St. Willebrord, Bergen op Zoom

Chantal van Ginneken

Fysiotherapeut voor rug en nek in Hoeven

Cees Caron

Maak een afspraak met een sportfysiotherapeut

Arcus Fysiotherapie Hoeven, Bergen op Zoom, Oudenbosch, St. WillebrordMet iedere zorgverzekeraar een contract!