Manuele Therapie BeeldmerkManuele therapie

Manuele therapie is een verbijzondering binnen de fysiotherapie. Onze therapeuten Cees Caron en Perry Pals zijn gespecialiseerd in manuele therapie. Zij mogen zich ook na een jarenlange opleiding ‘manueel therapeut’ noemen. Door middel van speciale technieken worden functiestoornissen van gewrichten verholpen. Met name voor wervelkolomklachten een uitstekende remedie. Een manueel therapeut heeft een extra opleiding van 4 jaar genoten om bovenstaande ‘manipulaties’ uit te mogen voeren.

Doel van manuele therapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren.

Effecten van manuele therapie

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

Behandeling door een manueel therapeut

De definitie van manipulaties staat uitgebreid beschreven in de literatuur als een “high velocity low trust beweging” van een gewricht oftewel een korte snelle beweging gepaard gaand met een “hoorbare klik”. Centraal staat daarbij welke bewegingsrichting er uitvoert dient te worden, welk gewrichtsdeel er fixeert dient te worden en wat het doel is van de techniek, hetgeen moet blijken uit het onderzoek en behandelvoorstel. Er kan een ‘ hoorbare klik’ optreden maar dat is geen vereiste. Louter en alleen een hoorbare klik kan niet als een manipulatie opgevat worden. Een geslaagde manipulatie gaat dan ook niet per definitie gepaard met een klik geluid (“ kraken”). Er is geen sprake van het zogenaamde “rechtzetten” door “kraken” wat vaker wordt beweerd.
Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Manuele Therapie

Onze manueel therapeut

Fysiotherapeut voor rug en nek in Hoeven

Cees Caron

Maak een afspraak met een manueel therapeut

Arcus Fysiotherapie Hoeven, Bergen op Zoom, Oudenbosch, St. WillebrordMet iedere zorgverzekeraar een contract!