Arcus Fysiotherapie Hoeven, Bergen op Zoom, Oudenbosch, St. WillebrordDe behandeling van huilbaby’s en voorkeurshouding

  • Heeft uw baby een voorkeurshouding?
  • Grijpt uw baby regelmatig naar zijn hoofdje?
  • Is uw baby onrustig en huilt hij erg veel?
  • Heeft uw baby problemen met ontlasten?
  • Wil uw baby niet op zijn buik liggen?
  • Heeft uw baby last van reflux?

Dit zijn symptomen die kunnen wijzen op het KISS-syndroom. De klachten komen dan vanuit het nekje.
Als u een aantal symptomen herkent bij uw kind, is het verstandig om een afspraak te maken met onze kinder-manueel therapeut Cees Caron of Claudia Visser. Zij zijn gespecialiseerd in de behandeling van KISS-kinderen en kunnen de functie van de nekwerveltjes meestal in 3-4 behandelingen herstellen. Ouders reageren na 1 behandeling vaak al met: “Ik heb een heel ander kind gekregen.”
Uw baby wordt ook altijd door Claudia, zij is ook onze kinderfysiotherapeut, bekeken zodat zij andere oorzaken kan uitsluiten.

Wat is het KISS-syndroom?

KISS staat voor Kopgewrichten Invloed bij Stoornissen in de Symmetrie. Het belangrijkste lichamelijke symptoom is dat de baby het hogere deel van zijn nekje niet of beperkt kan bewegen. Dit heeft grote gevolgen voor zijn gedrag, motoriek en ontwikkeling.

De oorzaak van het KISS-syndroom

KISS ontstaat bijna altijd tijdens de bevalling indien het nekje van de baby het hoofdje niet kan volgen. Hierdoor ontstaat een soort ontwrichting.
De belangrijkste oorzaak is een trage, langdurige bevalling waarbij het kindje met grote moeite wordt geboren, meestal met gebruik van tang of vacuüm. Maar ook een erg snelle bevalling of als de navelstreng verstrengeld zat rondom het nekje kan tot KISS leiden.

De behandeling van KISS-kinderen

Cees kan KISS in 3-4 behandelingen verhelpen. Hoe jonger een kindje wordt behandeld, hoe beter en sneller het resultaat is.
Tijdens de behandeling onderzoekt Cees of Claudia eerst wat er aan de hand is, welke symptomen er zijn en welke invloed die hebben op de ontwikkeling en het welbevinden van uw baby.
De behandeling bestaat over het algemeen uit een aantal zachte bewegingen om de functie van de nekwerveltjes te herstellen. Kinder-manueel therapeuten ‘kraken’ NIET!
Meestal ervaart u na de eerste behandeling dat de beweeglijkheid van uw baby al verbetert en zijn gedrag verandert. Vervolgbehandelingen zijn nodig om deze beweeglijkheid vast te houden.
De hulp van de kinderfysiotherapeut wordt altijd ingeroepen, om o.a. de ouders goede adviezen en oefeningen mee te geven. Ook kan de kinderfysiotherapeute een eventuele afplatting van het hoofdje (deformatieve plagiocephalie) meten.

Kinder-manueel therapeut Cees Caron staat ingeschreven in het register van de European Workgroup for Manuel Medicine (EWMM). Dit register is ook ook erkend door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).
De basisverzekering vergoedt voor uw kind (tot 18 jaar) 9 behandelingen volledig.

KISS Kinderen

Onze kinder-manueel therapeuten

Kinderbekkenfysiotherapeut Oudenbosch, Hoeven, St. Willebrord

Claudia Visser

Fysiotherapeut voor rug en nek in Hoeven

Cees Caron

Maak een afspraak voor uw baby

Arcus Fysiotherapie Hoeven, Bergen op Zoom, Oudenbosch, St. WillebrordMet iedere zorgverzekeraar een contract!