Hoofdpijn en nekpijn komen vaak voor

Gelukkig kan een manueel therapeut of een goed opgeleide fysiotherapeut u snel van uw hoofdpijn af helpen.

Hoofdpijn

Hoofdpijn

Nekpijn in combinatie met hoofdpijn komt geregeld voor. Een te mobiele of juist te stijve nek kan soms voor veel problemen zorgen op de dag en soms zelf tot ziekteverzuim leiden. Hierbij kan een gespecialiseerde manueel therapeut helpen. Hij kan kijken of het disfunctioneren van de nek een correlatie heeft met de hoofdpijn. De manueel therapeuten en fysiotherapeuten van de Arcus Groep helpen u graag van uw hoofdpijn klachten af.

Waarom een hoofdpijnexpert?

Een manueel therapeut of goed opgeleide fysiotherapeut van de Arcus Groep kan u helpen een goede diagnose te stellen. Op deze manier kunnen we u het beste helpen om van deze hoofdpijn en nekpijn af te komen.

Vaak gehoorde symptomen bij hoofdpijn door nekklachten zijn:

 • Een stijve nek
 • Een zwaar hoofd
 • Het gevoel de nek niet onder controle te hebben
 • Overgevoeligheid voor licht en/of geluid
 • Meer hoofdpijn tijdens draaien van de nek
 • Niet meer achteruit kunnen kijken
 • Misselijk worden tijdens bewegen van de nek
 • Licht gevoel in het hoofd
 • Draaiduizeligheid
Hoofdpijn door nekklachten en nekpijn

Maak een afspraak met onze hoofdpijnexpert

Fysiotherapeut voor rug en nek in Hoeven

Cees Caron

Echografie Hoeven

Crissie de Jeu

Tension type headache

Tension type headache wordt ook wel stress gerelateerde hoofdpijn genoemd. De hoofdpijnklachten worden vaak gezien door de manueel therapeut en fysiotherapeut van de Arcus Groep. In de richtlijn van de IHS (international Headache society) wordt manuele therapie als zeer waardevol beschouwd bij tension type headache. Onderzoek toont aan dat bij maar liefst 87.5% van de cliënten die tension type headache hebben, manuele therapie en fysiotherapie leiden tot een vermindering van 50% of meer in de intensiteit van de hoofdpijn, alsmede ook de vermindering van het aantal hoofdpijndagen! In vergelijking tot deelnemers die geen gebruik maakten van manuele therapie en fysiotherapie was dit slechts 25%.

Waarom manuele therapie en fysiotherapie bij tension type headache?

Om tension type headache goed te kunnen behandelen moet er eerst gekeken worden naar de oorzaak van de klachten. Zoals tension type headache eigenlijk al benoemd, moet er altijd sprake zijn van een vorm van stress. Dit is echter niet de enige oorzaak. Om het goed te kunnen behandelen moet er bijvoorbeeld ook gekeken worden naar: mobiliteit van de nek, spierkracht en uithoudingsvermogen van de nek en houding. Omdat er binnen deze vorm van hoofdpijn een grote variëteit bestaat in locatie, intensiteit en duur van de pijn, is het handig hiervoor een ervaren manueel therapeut of fysiotherapeut te kiezen van de Arcus Groep fysiotherapie.

Cervicaal gerelateerde hoofdpijn

Pijn in het hoofd die direct te relateren is aan pijn in de nek. Op het moment dat u uw nek beweegt, wordt de herkenbare pijn in het hoofd direct erger. Dit kan komen door een blokkade in de nek. Door de nek op de juiste manier te mobiliseren kunnen de pijn en de eventuele blokkade soms binnen één behandeling opgelost worden.

Waarom manuele therapie en fysiotherapie bij cervicaal gerelateerde hoofdpijn?

Om cervicaal gerelateerde hoofdpijn goed te kunnen behandelen moet er eerst gekeken worden waar in de nek de blokkade of het pijnpunt zit. Een manueel therapeut is geschoold om u te helpen de oorzaak van de klachten te verminderen in slechts enkele behandelingen.

Spierspanningsgerelateerde hoofdpijn

Spierspanningsgerelateerde hoofdpijn is pijn die vaak in het achterhoofd gevoeld wordt. Deze pijn is afkomstig van de spieren in de nek die gedurende lange periode aangespannen zijn. Dit komt vaak voor bij mensen die veel achter een bureau zitten. De manueel therapeuten en fysiotherapeuten van de Arcus Groep kunnen u goed helpen deze houding te corrigeren. Hierdoor neemt u de juiste houding aan tijdens het belasten en kunt u weer pijnvrij door leven!

Behandeling van hoofdpijn door onze fysiotherapeuten

 • Het krijgen van inzicht in de oorzaak van de pijn, waardoor u deze oorzaak zelf op een effectieve manier kunt aanpakken
 • Het optimaliseren van de mobiliteit in de nek. U kunt uw nek weer pijnvrij bewegen
 • Het optimaliseren van de spierkracht en uithoudingsvermogen waardoor u meer controle heeft op de bewegingen van de nek en minder last heeft van een vermoeid gevoel

Blijf niet onnodig met hoofdpijn lopen, maak nu een afspraak.

Arcus Fysiotherapie Hoeven, Bergen op Zoom, Oudenbosch, St. WillebrordMet iedere zorgverzekeraar een contract!